Home - Over ons

Wie zijn wij

In 1983 kocht Peter Beekman zijn eerste hond, een Tervuerense herder, Waarmee hij vrij snel naar puppycursus ging. Na het examen vroeg de vereniging KC de Hofstad hem of hij geïnteresseerd was om instructeur te worden. Er zou een heel opleidingstraject volgen. Toen Peter aangaf wel instructeur te willen worden, kreeg hij direct twee groepen. De enige bagage die hij had was zijn eigen puppycursus met zijn Tervueren Donna. Na een jaar wilde hij verder, hij sloot zich aan bij de Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding, kortweg O&O. Hij volgde de allereerste opleiding tot gedragsbegeleider in Nederland en begon zich steeds meer dingen af te vragen over de puppycursus zoals die op dat moment werd gegeven.

In 1989 verscheen de eerste druk van zijn boek ‘Spelenderwijs opvoeden van uw Pup’ en in 1993 was hij de organisator van het eerste Nederlandse Congres voor Hondenfokkers. Vanaf 1994 is het werken met honden voor hem een fulltime baan geworden. Hij maakt magazines zoals ‘Ha die Pup’, ‘Ha die Kat’, ‘Hoezo Oudje’ en de ‘FokkersWijzer’, hij stond aan de wieg van de Black Box Methode, hij organiseert workshops en symposia, geeft regelmatig lezingen en leert nog wekelijks nieuwe dingen door alleen maar te kijken naar de reacties van de puppy’s op de handelingen die hun bazen uitvoeren.

Op dit moment verschijnt er heel veel nieuws op hondengedragsgebied. De oude gedragsleer wordt aaangevuld met cognitieve theorieën, er is veel meer bekend over emotie en ook voor wat betreft het geheugen van honden komen nieuwe aanzichten naar boven. Peter Beekman probeert, in samenwerking met anderen, al deze zaken zoveel mogelijk te vertalen naar de situatie van onze huishond. Zodat iedereen er in de praktijk van alle dag zijn voordeel uit kan halen.