Kynotrain Opleidingen

Opleiding Kynologisch Instructeur

Kynotrain instructeursopleiding geaccrediteerd door Raad van Beheer.

Je kunt nu ook je instructeursopleiding volgen bij Kynotrain. Kynotrain kiest ervoor de opleiding te plannen in samenwerking met KC’s. In samenwerking met de KC Arnhem start er in het najaar van 2022 (2 oktober) een nieuwe opleiding tot kynologisch instructeur.

Opleiding Hulphonden Instructeur

Kynotrain start in het najaar met een opleiding tot Psychosociale Hulphondeninstructeur. Deze opleiding is bedoeld voor mensen die tenminste de opleiding tot kynologisch instructeur hebben gevolgd bij een van de door de Raad van Beheer op kynologisch gebied erkende opleidingen.

Nascholing “Van instructie naar coachen”

Voor de instructeurs die hun opleiding bij Kynotrain hebben gedaan organiseren wij een nascholingsdag die zal gaan over hoe je het geven van instructie kunt omzetten naar het coachen van je cursist. Deze dag zal plaatsvinden op zondag 12 maart in Arnhem.

Workshop “Zelf kijken, zelf denken en zelf uitvoeren”

In het kader van de opleiding tot VIP-instructeur verzorgt Kynotrain de module “Zelf kijken, zelf denken en zelf uitvoeren”. In deze tweedaagse module leer je hoe je je cursisten zelf kunt laten kijken wanneer ze actie moeten ondernemen. Dit doen we o.a. door het invullen van een eigen “signaleringsplan” voor de honden waarmee de eigenaar kan aangeven hoe de spanning oploopt en wat het gedrag is bij de oplopende spanning. Uiteraard wordt er dan ook gekeken naar het beste moment van het doen van een interventie.

Informatie-pagina’s lopende & voltooide opleidingen

(Opleiding Kynologisch Instructeur)

Vind hier de datums van de lessen en andere informatie over jouw opleiding

Informatie-pagina’s lopende & voltooide opleidingen

(Opleiding Hulphonden Instructeur)

Vind hier de datums van de lessen en andere informatie over jouw opleiding