Nascholingen / Workshops

Volg bij Kynotrain nu verschillende workshops of nascholingen

VIP

In het kader van de opleiding tot VIP-instructeur verzorgt Kynotrain de module “Zelf kijken, zelf denken en zelf uitvoeren”. In deze tweedaagse module leer je hoe je je cursisten zelf kunt laten kijken wanneer ze actie moeten ondernemen.

Eigen Nascholingen/Workshops

Kynotrain biedt verschillende nascholingen en workshops. Klik op de knop hieronder voor een overzicht.

Nascholingen op aanvraag

Het is mogelijk zelf nascholing aan te vragen.

Bel op: 0612305883 of stuur een bericht via de knop hieronder.

Oefeningen als hulpmiddel 1

Als een hond aan het eind van de cursus de oefeningen netjes doet, is de cursus geslaagd. Toch? Nou niet altijd. Want het gaat eigenlijk niet zozeer om wat de hond tijdens de cursus doet. We zouden ons als instructeur vooral kunnen opstellen als ‘eigenarenbegeleider’, meer dan als hondenbegeleider.

Oefeningen als hulpmiddel 2

De deelnemers aan de workshop “oefeningen als hulpmiddel” hebben zelf gevraagd om een vervolgworkshop om meer inzicht te krijgen hoe het inzetten van standaard-oefeningen als hulpmiddel gebruikt kan worden om eigenaren meer inzicht te geven in hoe het allemaal werkt bij hun hond, en dit in de praktijk te ervaren. Dit is dan ook een praktijkdag.

Spelen in de puppyles

Het laten spelen van puppy’s in de puppyles kan een enorm leerzame belevenis zijn voor eigenaar en pup. Maar het moet uiteraard verantwoord gebeuren.

Testen van puppy’s in de puppycursus

Naast de oefeningen die je doet op je puppycursus is er nog een aantal andere dingen waar je als instructeur op bedacht kan zijn. Hoe is de ontwikkeling van de puppy? Hoe staat het met de binding, hoe reageert de puppy op prikkels die hij kan zien, die hij kan horen en voelen. (en eventueel ruiken en proeven). Hoe reageert de puppy in aan- en afwezigheid van de eigenaar, hoe reageert hij op bewegende en stilstaande objecten. Is hij vrij en vrolijk, is hij onderzoekend of terughoudend, is hij vriendelijk en beleefd, is hij lomp en ondoordacht enz.

Uitbreiding van oefeningen volgens coachingsprincipe

In deze workshop leer je coachen in plaats van instructie geven en leer je hoe je eigenaren zelf kunt laten uitzoeken welke stappen zij kunnen zetten.