Home - Kynotrain Congressen

Kynocongres

*** TEKST NOG AANPASSEN ***

Kynotrain start in het najaar met een opleiding tot Psychosociale Hulphondeninstructeur. Deze opleiding is bedoeld voor mensen die tenminste de opleiding tot kynologisch instructeur hebben gevolgd bij een van de door de Raad van Beheer op kynologisch gebied erkende opleidingen.

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen.

Psychopathologie

Psychosociale hulphonden zijn niet meer alleen geschikt voor veteranen met PTSS. Ze worden vaak ingezet bij meerdere vormen van psychopathologie. Kennis van die verschillende vormen is dan ook belangrijk op het moment dat je in samenwerking met een cliënt aan de slag gaat om de hond op te leiden. Ook de mogelijke excessen binnen de vormen van pathologie moeten bekend zijn.

Communicatie

Soms gaat de communicatie met de cliënten net even anders. Er kunnen triggerpunten zijn en die gaan we uitgebreid doornemen. Uiteraard ook de manier om hiermee om te gaan.

Selecteren

In een aantal gevallen zul je gevraagd worden te ondersteunen bij het uitzoeken van een hulphond. Je leert bij ons hoe je dit voor de individuele hulpvraag kunt doen waarbij er uiteraard nooit een garantie te geven is.