Kynotrain Hondenschool Emmen e.o.

Vanaf maart 2020 hebben de Kynotrain Hondenscholen een nieuwe vestiging in Emmen geopend. De hondenschool in Emmen wordt geleid door een erkend opgeleide instructeur. Dat wil zeggen dat de opleiding geaccrediteerd is door de Raad van Beheer en dat de instructeur voldoet aan de eisen die aan na- en bijscholing worden gesteld.

De oprichter van Kynotrain geeft er ook les. Hij heeft een van de erkende opleidingen tot Kynologisch Instructeur in Nederland, heeft in Nederland de puppy-specialisatie cursus ontwikkeld en draagt zorg voor workshops die passen in het na- en bijscholingsbeleid voor instructeurs in Nederland. Ook is hij gedragstherapeut.

De Kynotrain hondenscholen onderscheiden zich door zich puur te richten op jou (de eigenaar) als cursist en het leren aan jou hoe alles bij jouw hond werkt. Bij ons hoeven de honden de oefeningen niet altijd perfect uit voeren. Wij vinden het belangrijker dat jij zelf leert begrijpen waarom je hond de dingen doet zoals hij die doet. Want alleen als jij dit begrijpt kun je hier thuis op een effectieve en adequate manier mee omgaan. Omdat wij ons met name richten op jou als eigenaar in jouw thuissituatie is iedereen van het gezin bij ons van harte welkom op de cursus.

Tenslotte is onze mening dat er fouten gemaakt mogen worden. Van deze fouten kun jij leren en wij begeleiden jou daarin zodat al er thuis dingen niet helemaal lopen zoals je wilt, je zelf in staat bent dit op te lossen.

Alle cursussen zijn voor een groot deel gericht op de opvoeding van honden. U moet zich wel realiseren dat die opvoeding gedaan moet worden door de eigenaar. Dit gebeurt dus voor het grootste gedeelte thuis. Jij zult dus thuis moeten oefenen. Wij leren je hoe je dit kunt doen. Uiteindelijk om zelf te kunnen zorgen voor een maatje, een kameraad die jij voor ogen had toen je de beslissing nam een hond aan te schaffen. Maar dit betekent allemaal niet dat je geen plezier mag hebben met je hond. Ook daarin voorziet de hondenschool. Om de band te verstevigen en om je te leren dat plezier hebben helemaal niet ten koste hoeft te gaan van de opvoeding.

Puppycursus

Misschien wel de meest interessante cursus van allemaal. Je pup staat nog helemaal open voor allerlei leerervaringen, hij speelt nog de clown in huis, vindt allerlei dingen en wezens leuk, houdt van knuffelen en gedraagt zich soms als een ongeleide projectiel. Met andere woorden: je pup is aan het leren. Tijdens de cursus gaan we hier optimaal gebruik van maken. Je leert je eigen hond kennen, je leert wat voor hem belangrijk is en wat niet. Je leert hem niet alleen allerlei basisoefeningen zoals zitten en liggen en staan en blijven, maar je leert ook hoe en waaraan je bijvoorbeeld zijn stemming kunt herkennen. Je leert hoe hij zijn dagelijkse verzorging plezierig ondergaat, je leert hem dat er van alles leuks is op deze wereld maar dat jij het allerbelangrijkste kan zijn. Je leert hem te wandelen zonder dat hij je later over straat sleurt. Je leert hem vriendelijk te doen tegen visite zonder dat hij ze omverspringt. Je leert de allerbelangrijkste zaken die te maken hebben met de hele opvoeding van uw pup.

Maar… ook als je puppy nog niet alles leuk vindt, het allemaal te spannend vindt en op een andere manier jouw begeleiding nog nodig heeft om te ontdekken dat de wereld wel leuk kan zijn, helpen we jou om dit zelf voor elkaar te krijgen.

Deze cursus is geschikt voor eigenaren van puppy’s met een leeftijd vanaf 7 weken.

Beginnerscursus (ook voor buitenlandse honden, herplaatsers en/of honden met een rugzakje)

Als puppycursus, maar dan voor wat oudere honden. Je leert je eigen hond kennen, je leert wat voor hem belangrijk is en wat niet. Je leert hem niet alleen allerlei basisoefeningen zoals zitten en liggen en staan en blijven, maar je leert ook hoe en waaraan je bijvoorbeeld zijn stemming kunt herkennen. Je leert hoe hij zijn dagelijkse verzorging plezierig ondergaat, je leert hem dat er van alles leuks is op deze wereld maar dat jij het allerbelangrijkste kan zijn. Je leert hem te wandelen zonder dat hij je over straat sleurt. Je leert hem vriendelijk te doen tegen visite zonder dat hij ze omver springt. Je leert de allerbelangrijkste zaken die te maken hebben met de hele opvoeding van je hond.

Maar… deze cursus is ook geschikt voor honden die het allemaal nog spannend vinden, dit komt veel voor bij honden die uit het buitenland komen, herplaatst zijn of al een ander rugzakje hebben. Als het nodig is organiseren we aparte lessen voor deze groep. Zodat jij als eigenaar leert hoe je in de thuissituatie met spannende situaties kan omgaan. Hoe je op een snelle en effectieve manier de spanning bij je hond kan laten zakken en hoe je hem in zijn eigen tempo kan laten wennen.

Vervolgcursus

De vervolgcursus is voor honden die de puppycursus of de beginnerscursus hebben gevolgd. Het doel van de cursus is om op een leuke en ontspannen manier bezig te blijven met je hond. Puberteit en gehoorzaamheid bij honden, worden vaak als lastig ervaren. En dat is jammer, want de puberteit kan namelijk een enorme leuke fase zijn. We gaan je leren de specifieke dingen te herkennen die horen bij de puberteit zodat je je hond kunt begeleiden in een wirwar aan emoties, interacties en behoeftes. Het is daarom erg belangrijk om nu niet op te geven maar juist door te gaan met begeleiden. Hiervoor krijgt u in deze cursus de juiste handvatten. Deze cursus is dus bedoeld voor iedereen die het bezig zijn met zijn hond een echt leuke bezigheid vindt. Alle oefeningen worden in deze lessen verzwaard, de puntjes worden op de i gezet. Je hond leert nu bijvoorbeeld los van de lijn te volgen. Maar ook nieuwe oefeningen komen aan bod en we gaan werken aan de beheersing bij uw hond. Hiernaast gaan we de honden brengen in wat lastiger situaties om jou de veranderingen te leren herkennen om daar op een juiste manier mee om te kunnen gaan. Juist in je thuissituatie. Uiteraard zorgen we hierbij wel voor de juiste veilige omstandigheden.

HR-honden

Op dit moment is het fenomeen HR-hond vaak in de publiciteit. HR staat voor hoog risico. Dit hoge risico staat voor met name bijtincidenten. Veel HR-honden worden niet toegelaten op hondenscholen. Bij ons zijn ze welkom. Ook in de puppycursus. Naast onze hierboven al beschreven doelstellingen werken we hier aan het herkennen van gedragingen waarin de spanning oploopt. Als die spanning herkend wordt, gaan we zoeken naar wat iedere individuele HR-hond nodig heeft om die spanning af te laten nemen. Uiteraard met als doel om escalatie te voorkomen. We leren je wat je wel kunt doen maar geven je ook adviezen over wat je beter niet kunt doen, niet in het algemeen maar puur gericht op jullie als team!

Hiernaast is Kynotrain betrokken bij het ontwikkelen van erkende opleiding tot HR-instructeur in Nederland.

Senioren

Nee, we bedoelen hier niet de oudere eigenaar maar juist de al wat oudere hond of honden met een handicap. Vaak zijn oudere honden al zo’n vast onderdeel van het gezin geworden dat het niet meer vanzelfsprekend is dat zij ook heel veel plezier kunnen beleven aan nieuwe dingen en uitdagingen. Maar deze moeten wel passen binnen hun mogelijkheden. Binnen onze seniorencursus zoeken we naar dingen die voor jouw hond haalbaar, uitdagend en niet extra of overbelastend zijn. Juist om samen nog een tijd heel veel plezier te hebben.

We leren jou de tekenen te herkennen waaraan je kunt zien dat je hond zowel lichamelijk als geestelijk wat ouder wordt. Van hieruit zoeken we naar mogelijkheden hier op een zodanige manier mee om te gaan dat het voor jullie samen zo lang mogelijk zo leuk mogelijk blijft.

Dit doen we ook voor honden met een handicap maar dan gericht op hun specifieke behoeftes.

Privécursus

Heb je niet zo veel zin om in een groep les te krijgen, wil je liever les krijgen in je thuissituatie zodat je direct leert alles daar toe te passen, dan bieden wij je ook de mogelijkheid voor privéles. Dit kan ook als er sprake is van lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking waarin het niet mogelijk is in een groep les te krijgen. We leren je dan thuis in alle rust en in jouw eigen tempo alle dingen die belangrijk zijn om er zelf een fantastische kameraad van te maken.

Gedragstherapie

Gaat het helemaal mis. In wat voor opzicht dan ook. We bieden je ook gedragstherapie voor je hond. Hierin kijken we eerst grondig naar het probleem dat je hebt met je hond en wat de mogelijke oorzaken zijn. Dan onderzoeken we samen waar die oorzaak werkelijk ligt en stellen we in overleg met jou een therapie samen waarbij we heel gericht aan het probleem kunnen werken. Bedenk wel dat wij je begeleiden maar dat jij je hiervoor echt zal moeten inzetten.

Disclaimer


Inschrijven voor de cursus verplicht tot betaling. Je ontvangt hiervoor een factuur. Indien je om wat voor reden dan ook na de eerste les besluit om niet door te gaan verplicht je jezelf tot betaling van het lesgeld van € 35,-. Indien je het lesgeld reeds hebt voldaan dan ontvangt je van ons het restant retour.

Het is belangrijk dat je je houdt aan de aanwijzingen van de instructeur. Deze zal er alles aan doen de veiligheid op het trainingsterrein te waarborgen. Wij zijn niet aansprakelijk als er dingen gebeuren waarbij je je niet aan de regels hebt gehouden.

Regels:

  • Honden te allen tijden aan de lijn, tenzij voor een oefening anders wordt aangegeven door de instructeur
  • Honden mogen aan de lijn niet met elkaar spelen
  • Het is niet de bedoeling dat je andere honden zomaar benadert. Tijdens je eerste les zal je instructeur dit uitleggen.

Inschrijven

Wegens omstandigheden is inschrijven op dit moment niet mogelijk.

Contact

Kynotrain Hondenschool Emmen e.o.

Locatie:
Boerweg 9
7825 TM Emmen
(Locatie LR & PC Esdalruiters)

M: 06 14240298 
W: www.kynotrain.nl 
E: kdebruin1@ziggo.nl

Kosten

Puppycursus (groepsgrootte maximaal 4), 8 lessen: € 180,-

Basiscursus (groepsgrootte maximaal 4), 8 lessen: € 180,-

Vervolgcursus (groepsgrootte max 4), 6 lessen: € 150,-

HR-cursus (groepsgrootte max 4), 8 lessen: € 180,-

Seniorencursus, 6 lessen voor € 90,- (Instroom elke 14 dagen mogelijk, lesdag 1 x per 14 dagen op woensdagavond)

Privéles : € 35,-

Gedragstherapie per sessie € 45,-