Home - Hondenscholen - Hondenschool Brabant

Hondenschool Brabant

Kynotrain Hondenschool West Brabant

Deze hondenschool is gevestigd in Brabant in de gemeente Rucphen. Het omheinde terrein is gelegen midden in de Rucphense bossen naast de parkeerplaats vlakbij het Ossekopke.

De cursussen

Alle cursussen zijn voor een groot deel gericht op de opvoeding van honden. U moet zich wel realiseren dat die opvoeding gedaan moet worden door de eigenaar. Dit gebeurt dus niet op de hondenschool. De eigenaar wordt op de hondenschool wel begeleid in hoe de opvoeding van zijn of haar specifieke hond uitgevoerd moet worden. De eigenaren krijgen inzicht in de vorming van gedrag van hun eigen hond en, wat wellicht nog belangrijker is, in hoe zij dit proces kunnen beïnvloeden. Uiteindelijk om zelf te kunnen zorgen voor een maatje, een kameraad die u voor ogen had toen u de beslissing nam een hond aan te schaffen. Maar dit betekent allemaal niet dat u geen plezier mag hebben met uw hond. Ook daarin voorziet de hondenschool. Om de band te verstevigen en om u te leren dat plezier hebben helemaal niet koste hoeft te gaan van de opvoeding.
Puppycursus

Misschien wel de meest interessante cursus van allemaal. Uw pup staat nog helemaal open voor allerlei leerervaringen, hij speelt nog de clown in huis, vindt allerlei dingen en wezens leuk, houdt van knuffelen en gedraagt zich soms als een ongeleide projectiel. Met andere woorden: uw pup is aan het leren. Tijdens de cursus gaan we hier optimaal gebruik van maken. U leert uw eigen hond kennen, u leert wat voor hem belangrijk is en wat niet. U leert hem niet alleen allerlei basisoefeningen zoals zitten en liggen en staan en blijven, maar u leert ook hoe en waaraan u bijvoorbeeld zijn stemming kunt herkennen. U leert hoe hij zijn dagelijkse verzorging plezierig ondergaat, u leert hem dat er van alles leuks is op deze wereld maar dat u het allerbelangrijkste kan zijn. U leert hem te wandelen zonder dat hij u later over straat sleurt. U leert hem vriendelijk te doen tegen visite zonder dat hij ze omverspringt. U leert de allerbelangrijkste zaken die te maken hebben met de hele opvoeding van uw pup.

Deze cursus is geschikt voor eigenaren van puppy’s met een leeftijd vanaf 7 weken.

Beginnerscursus

Als puppycursus, maar dan voor wat oudere honden. U leert uw eigen hond kennen, u leert wat voor hem belangrijk is en wat niet. U leert hem niet alleen allerlei basisoefeningen zoals zitten en liggen en staan en blijven, maar u leert ook hoe en waaraan u bijvoorbeeld zijn stemming kunt herkennen. U leert hoe hij zijn dagelijkse verzorging plezierig ondergaat, u leert hem dat er van alles leuks is op deze wereld maar dat u het allerbelangrijkste kan zijn. U leert hem te wandelen zonder dat hij u later over straat sleurt. U leert hem vriendelijk te doen tegen visite zonder dat hij ze omver springt. U leert de allerbelangrijkste zaken die te maken hebben met de hele opvoeding van uw hond.

Vervolgcursus

De vervolgcursus is voor honden die de puppycursus of de beginnerscursus hebben gevolgd. Het doel van de cursus is om op een leuke en ontspannen manier bezig te blijven met uw hond. Puberteit en gehoorzaamheid bij honden, zijn vaak een lastige combinatie. Het is daarom erg belangrijk om nu niet op te geven maar juist door te gaan met trainen. Hiervoor krijgt u in deze cursus de juiste begeleiding. Deze cursus is dus bedoeld voor iedereen die het trainen met zijn hond een echt leuke bezigheid vindt. Alle oefeningen worden in deze lessen verzwaard, de puntjes worden op de i gezet. Uw hond leert nu bijvoorbeeld los van de lijn te volgen. Maar ook nieuwe oefeningen komen aan bod en we gaan werken aan de beheersing bij uw hond.

Funcursus

Voor diegenen die meer willen dan enkel en alleen gehoorzaamheid…

Wilt u op een leuke, creatieve en aangename manier, dingen doen samen
met uw hond, waarbij gehoorzaamheid, vaardigheid, sport en spel worden
gecombineerd?

Wilt u een echte doe-cursus met hier en daar een beetje theorie volgen?
Wilt u werken aan een leuke band op basis van wederzijds vertrouwen en
vriendschap?

Dan is deze cursus misschien wel iets voor u!

Plezier en leren voor baasje en hond, met de nodige variatie.

Wat gaan we doen?

Vaardigheden aanleren, die voorkomen in verschillende hondensporten
zoals: zelfbeheersing, behendigheid, speuren, zoeken, apporteren en
treiball.
Verder gaan we nog wat gehoorzaamheidsoefeningen doen.

Fit met hond

Omdat het GEZOND maar vooral LEUK is!
Regelmatig naar een fitnesstraining gaan EN ook nog verantwoord zorgen voor een zinvolle bezigheid samen met je hond past helaas bij veel mensen met een overbelast dagelijks leven niet in de agenda. We kiezen er “gelukkig”, dan vaak voor om toch maar met onze hond een wandeling te maken. Helaas gaat dit ten koste van onze eigen net zo belangrijke work-out. Met het Fit met hond-programma slaan we twee vliegen in een klap – want we trainen mens en hond gezamenlijk! Fit met hond kenmerkt zich door lekker buiten in het bos bezig te zijn met je hond, hierbij aan jouw spierkracht en conditie te werken en tegelijkertijd ook aan de verbetering van de beweeglijkheid en spierkracht van je hond!! Conditietraining in de vorm van joggen of wandelen wordt verbonden aan krachttraining van diverse hoofdspiergroepen (rug, buik, benen, billen, armen). Tegelijkertijd wordt er tijdens de oefeningen gewerkt aan de interactie met en de gehoorzaamheid van je hond. In principe kan iedere ‘gezonde’ hond met elke ‘gezonde’ eigenaar deelnemen, onafhankelijk van leeftijd en fitnessniveau.

Routebeschrijving

Vanuit de A58…
Afslag 24 Roosendaal/ Nispen/ Essen
Richting Essen
Gelijk afslaan naar rechts
Bovenaan de afslag naar links (Burg. Schneiderlaan)
Rechtdoor en dan voorbij BP tankstation rechtsaf (Zundertseweg)
Rotonde 1e afslag
Na rotonde 2e straat links (Langendijksestraat)
Na 100 meter bocht mee naar rechts
Weg blijven volgen en rechtdoor Schietbaan op
Weg wordt onverhard en dan nog 500 meter volgen tot de parkeerplaats
van het bos aan de linkerhand
Het terrein ligt naast de parkeerplaats van het bos en dit is 100 meter
voor het Ossekopke

Indien navigatie…

Schietbaan 12 te Rucphen en hierna…
Weg wordt onverhard en dan nog 500 meter volgen tot de parkeerplaats
van het bos aan de linkerhand
Het terrein ligt naast de parkeerplaats van het bos en dit is 100 meter
voor het Ossekopke

HUISREGELS
Om de trainingen goed te laten verlopen, hebben we een aantal huisregels. We verzoeken u vriendelijk deze regels door te lezen en in acht te nemen. Alvast bedankt!

INENTINGEN
Uw hond dient de reguliere inentingen te hebben gehad.

VOORDAT U HET VELD BETREED
– Zorg dat uw hond minimaal 1,5 uur voorafgaand aan de training niet heeft gegeten.
– Laat uw hond goed uit voor de training zodat hij/zij het veld niet bevuilt met zijn behoefte.
– Mocht uw hond per ongeluk toch zijn/haar behoefte doen, ruim dit dan direct op (neem zelf zakjes mee).
– Denkt u er aan om een speeltje (wat niet piept) en voldoende beloningsbrokjes voor de hond mee te nemen.
– Bij het betreden van het veld moet uw hond zijn aangelijnd.
– Mocht een les nog bezig zijn wanneer u arriveert, wacht dan rustig buiten het hek tot de les beëindigd is. Geef elkaar hierbij de ruimte.

INSTRUCTIES OP HET VELD
– Als de honden los lopen, zorg er dan voor dat u uw eigen hond altijd in de gaten houdt.
– Fysieke straffen (ook buiten het veld) zijn niet toegestaan.
– De honden dragen een leren of kunststof halsband of tuig en riem.
– Een slipketting, halti, snoetje, antitrektuig, flexlijn e.d. zijn niet toegestaan.
– Laat aangelijnde honden niet met elkaar spelen of aan elkaar snuffelen.
– Gebruik van toestellen is alleen toegestaan onder begeleiding van de instructeur. Dit om blessures te voorkomen.
– Er zijn alleen honden op het veld toegestaan die op dat moment les krijgen.
– Familieleden en bekenden mogen uiteraard komen kijken. Om de honden niet af te leiden, is het belangrijk dat de toeschouwers rustig aan De kant van het veld blijven staan.
– Kom niet aan andere honden zonder toestemming van de eigenaar.
– Geef geen voer aan andermans hond. Het voer wordt gebruikt als beloning tijdens de training. Het tussentijds voeren zorgt ervoor dat het effect van deze beloning vermindert. Bovendien gaan sommige honden door het voeren bedelen, wat niet altijd gewenst is.
– Speel op het trainingsveld niet met ballen en/of stokken.

VERHINDERING
– Bent u verhinderd? Geef dat dan even aan ons door. Dat kan per mail (corina@kynotrain.nl) of telefonisch (06-43074746). LET OP: Als u twee keer niet komt trainen zonder afmelding, gaan wij er van uit dat u stopt met de training en halen wij u uit ons lesbestand.
– In principe gaan de lessen altijd door, maar bij extreme weersomstandigheden kan de hondenschool besluiten de les te annuleren. We brengen u hiervan tijdig via de mail of sms of app op de hoogte. Check daarom bij twijfel uw mail voor uw vertrek naar de training bij slechte weersomstandigheden.

AANSPRAKELIJKHEID
– De training geschiedt geheel op eigen risico.
– De hondenschool kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade aan vermissing van en/of diefstal van uw hond en/of bezittingen.
– De cursist dient te beschikken over een WA-verzekering, waarbij de hond is meeverzekerd.

ZIEKTE EN/OF LOOPSHEID
– Is uw hond loops of ziek of onder behandeling van een dierenarts? Geeft u dit dan ook door aan de instructeur.

BETALING VAN HET CURSUSGELD
– Het cursusgeld dient de 1e les contant te worden voldaan.
– Bij tussentijds stoppen met de cursus is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.
Bij inschrijving geeft u aan akkoord te gaan met de voorwaarden en de huisregels.

Wij wensen u en uw hond veel trainingsplezier!

Contact

Voor meer informatie kunt u ook bellen met Corina van der Lint 06-43074746

Kosten

Puppycursus 150,- euro voor 10 lessen
Vervolgcursus 150,- voor 10 lessen
Funcursus 75,- euro voor 5 lessen.