Home Partners

Partners

[vc_tta_accordion active_section=”jkl” collapsible_all=”true”][vc_tta_section title=”Proteq Dier & Zorg” tab_id=”1455748773374-1134e895-a794″]

Interview Ha die Pup / Proteq Dier & Zorg

Op de redactie van Ha die Pup krijgen we regelmatig vragen over huisdierverzekeringen. Is dat wel nodig? Zijn ze wel te vertrouwen en kan je niet beter gaan sparen?. Belangrijke vragen, zeker ook voor de eigenaar van een pup. Want bij Verantwoord Huisdierbezit hoort ook dat je als eigenaar de rekening van de dierenarts kan betalen. De redactie heeft deze vragen dan ook voorgelegd aan Proteq Dier & Zorg, al sinds 1998 de grootste huisdierverzekeraar van Nederland. We hebben gesproken met Walter Boer, hij is als Formule manager o.a. verantwoordelijk voor de klanttevredenheid en al vanaf het begin betrokken bij Proteq Dier & Zorg.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, waarom zou ik een ziektekostenverzekering voor mijn pup af moeten sluiten. Hij is immers kerngezond.

Goede en logisch vraag. Maar hoe gezond de pup ook is, hoe goed hij ook gefokt is, het is geen garantie dat de eigenaar nooit naar de dierenarts hoeft. Integendeel zelfs. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook de gezondste hond kan een keer ziek worden. Dagelijks ontvangen wij declaraties van operaties die nodig waren omdat de pup iets ingeslikt of omdat er bijv. huidproblemen zijn. Echt, sommige honden zijn veelvraten. Kosten? Rekening van 7 a 800 euro zijn echt geen uitzondering en dat moet je dan wel meteen kunnen betalen.

Maar toch,…ik hoor zo vaak dat bijna alles uitgesloten is

Mag ik vragen wat u zoals hoort? Heupen & Ellebogen? Zit bij Proteq Dier & Zorg in de standaard dekking, geen uitzonderingen. Vaccinaties? Kan bij Proteq Dier & Zorg aanvullend meeverzekerd worden. Castratie? Klopt, dat zit niet in de verzekering. De reden hiervoor is dat castratie geen onvoorzien voorval is, hier kies je als eigenaar zelf voor. Als je dit opneemt in de verzekering is het feitelijk een financiering, daarom doen wij het niet. Erfelijke aandoeningen? Worden gewoon vergoed. Ik daag iedereen uit die vindt dat huisdierverzekeringen niets vergoeden om naar www.proteqdierenzorg.nl te gaan. Ik kan dat met een gerust hart zeggen want Proteq Dier & Zorg heeft de meest complete dekking van Nederland.

Wat is de gemiddelde premie per maand.

De premie is afhankelijk van ras, leeftijd en mannetje of vrouwtje. Een zwaardere hond heeft immers meer medicijnen nodig en het ene ras is wat gevoeliger voor bepaalde aandoeningen dan de ander. Vooral bij de zwaardere honden zien we vaker gewricht aandoeningen dan bij de kleinere honden. Dan is het ook nog afhankelijk van welke verzekering de eigenaar kiest. Met een eigen risico? Met een aanvullende dekking? Op onze site kan de eigenaar gemakkelijk en snel zelf zijn premie berekenen, om toch een indicatie te geven –al is een gemiddelde altijd gevaarlijk, want wie is er gemiddeld?- voor zo’n 22 euro per maand is de pup al uitstekend verzekerd.

Maar misschien heb ik zo’n verzekering helemaal niet nodig

Ik begrijp uw vraag, deze krijgen we vaak. Het vervelende is dat niemand weet of u ‘m nodig zult hebben. Wij hebben klanten die bij wijze van spreken in 15 jaar nog niets gedeclareerrd hebben en we hebben klanten die al op de 1e dag met hun hond naar de spoed arts moeten omdat hun hond aangereden is. Waarom klanten die niet declareren toch klant blijven, omdat ze dan de zekerheid hebben dat als er een keer iets gebeurt ze zich geen zorgen hoeven te maken over de rekening van de dierenarts. Een klant zei laatst tegen me “dankzij uw verzekering heb ik een goede nachtrust”.

Een verzekering of een spaarpotje

Als je als eigenaar altijd circa 1.000 euro beschikbaar hebt om een onverwachte rekening van de dierenarts te betalen dan is een verzekering overbodig. De afweging om i.p.v. de verzekering af te sluiten de maandpremie te gaan sparen kan veel ellende opleveren. Immers, wat te doen als de hond nu geopereerd moet worden en er nog maar 75 in de spaarpot zit?. Dagelijks hebben we eigenaren aan de telefoon die vragen of de verzekering nog afgesloten kan worden want hun hond ligt op de operatie tafel, maar helaas helaas…..dan is het toch echt te laat.

De mening van onze redactie over huisdierverzekeringen

Uw pup is volledig afhankelijk van u, ook wat betreft de medische zorg. Door het afsluiten van een huisdierverzekering weet u zeker dat u zich geen zorgen hoeft te maken over onverwachte rekeningen van de dierenarts, rekeningen van 6 a 700 euro zijn echt geen uitzondering meer. Een huisdierverzekering voorkomt een hoop (financieel) leed en is een prettige zekerheid. Voor u en voor uw pup. Op bijvoorbeeld de site van Proteq Dier & Zorg, www.proteqdierenzorg.nl , vindt u meer informatie.

[/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Royal Canin” tab_id=”1455748773415-b82b84dd-c93c”]

Kennis van en respect voor dieren. Dat is in een notendop de filosofie van Royal Canin. Het dier staat centraal in de ontwikkeling van onze gezondheidsvoeding, de mens komt op de tweede plaats. We benaderen de kat en de hond nadrukkelijk als dier zonder het menselijke eigenschappen toe te dichten. Deze benadering maakt ons wereldwijd uniek en succesvol.

Focus op de échte klant

Alle research activiteiten van Royal Canin zijn gericht op de échte klant: de kat en de hond. We gebruiken geen markt- of consumentenonderzoeken maar focussen op het dier zelf. Om het dier beter te kunnen voeden, willen we het beter leren kennen. Dat is het uitgangspunt voor het innoveren van onze gezondheidsvoeding.

Samenwerking met professionals

Gezondheidsvoeding heeft een solide fundament in wetenschappelijk onderzoek en de praktijk. Daarom werkt het Royal Canin onderzoekscentrum intensief samen met veterinaire universiteiten en opleidingen, fokkers en dierenartsen. Deze onafhankelijke professionals beoordelen onze nieuwe voedingen, komen met nieuwe ideeën en verrijken onze kennis over rassen.

Een leven lang gezondheid

Royal Canin heeft één doel: het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de kat en de hond. Een streven dat steeds meer weerklank krijgt in de samenleving. Niet in de laatste plaats omdat gezondheidsvoeding zichtbare voordelen biedt voor de conditie en het welzijn van het dier.

Zichtbare voordelen

Onze voedingen kunnen een bijdrage leveren aan de gezondheid van het dier. Voeding kan bijvoorbeeld huid en vacht en de gewrichten ondersteunen, een bijdrage leveren aan een gezond gebit en de natuurlijke weerstand van pups en kittens helpen ondersteunen.

[/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]